Geschreven door Catherine van der Meer op donderdag 30 april 2020
Catherine van der Meer

Op zoek naar een nieuwe website? Wanneer je je verdiept in het laten maken van een website zal je veel verschillende termen tegenkomen waar je nog nooit van hebt gehoord. Een belangrijke term en afkorting is het ‘CMS’. Wat is dit CMS en wat kan dit eigenlijk voor jou betekenen? We vertellen dit allemaal in het onderstaande blog! 

Wat is een Content Management Systeem? 

CMS is de afkorting van Content Management Systeem. Dit is een online systeem waarmee je eenvoudig de inhoud van je website kan beheren. Je hebt bij het CMS geen HTML kennis (een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van tekst op een webpagina) nodig. Je maakt namelijk de pagina in een soort Microsoft Word vergelijkbare omgeving die deze gelijk goed op de website zal plaatsen als je deze publiceert.

Voordelen van de CMS software

Er is verschillende CMS software. Wij werken met het MODX CMS, omdat dit systeem verschillende voordelen biedt. De kans op fouten en problemen is erg beperkt, omdat de volledige architectuur  van MODX is gebaseerd op de veiligheid van data. Dit betekent dat het CMS zeer veilig en minder gevoelig is voor hackers dan bijvoorbeeld WordPress. Ook is het programma ideaal voor zoekmachineoptimalisatie. Je hebt 100% controle over de output, er bestaan sterke plugins (een softwarepakket dat functionaliteiten aan je MODX website toevoegt) in MODX en je kan ook nog duidelijke instructies meegeven (aan Google)  waar de content is ingevoerd.

Content

MODX vereenvoudigt het onderhouden van een website, doordat het mogelijk is om een webpagina aan te maken en aan te passen zonder enige technische kennis. De techniek en het ontwerp van de website staan los van de inhoud van de website. Alle content (tekst, afbeeldingen, video’s) die in aanmerking komt voor verandering of actualisering, kan worden aangepast in het CMS. 

Wil jij ook het gebruikersgemak van het MODX CMS? Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje! Wij helpen je graag!

Onderwerpen: MODX, WordPress, CMS