Geschreven door Catherine van der Meer op vrijdag 6 maart 2020

Op zoek naar een nieuwe website? Doordat jij je verdiept in het laten maken van een website zal je veel verschillende termen tegenkomen waar je nog nooit van hebt gehoord. Een belangrijke term en afkorting is het ‘CMS’. Deze komt vaak voor en heeft een belangrijke functie, maar wat is dit CMS en wat kan dit eigenlijk voor jou betekenen? Deze informatie vertellen we allemaal in het onderstaande blog! 

Wat is een Content Management Systeem? 

De betekenis van CMS is een Content Management Systeem. Dit is een systeem waarin je eenvoudig je eigen content kan beheren in een website. Je hebt bij het CMS geen HTML (een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van tekst op een webpagina) kennis nodig. Je maakt namelijk de pagina in een soort Windows verkenner of Microsoft Word die dit gelijk goed op de website zal plaatsen als je deze publiceert.

Voordelen van de CMS software

Er is verschillende CMS software. Wij werken met het MODX CMS, omdat dit systeem verschillende voordelen bevat. De kans op fouten en problemen zijn erg beperkt, omdat de volledige indeling  van MODX is gebaseerd op de veiligheid van data. Dit betekent dat het CMS compleet veilig is. Ook is het programma ideaal voor zoekmachineoptimalisatie. Je hebt 100% controle over de output, er staan sterke plugins (een softwarepakket dat functionaliteiten aan je MODX website toevoegt) in MODX en je kan ook nog duidelijke instructies meegeven (aan Google)  waar de content wordt ingevoerd.

Content

De tool vereenvoudigt het onderhouden van een website, doordat het ook mogelijk is voor personen zonder technische kennis om een webpagina aan te maken en aan te passen. De techniek en het ontwerp van de website zijn apart gehouden van de inhoud van de website. Alle content (tekst, afbeeldingen, video’s) die in aanmerking komt voor verandering of actualisering, kan worden aangepast in het CMS. 

Wil jij een CMS website in MODX laten maken? Stuur ons een mailtje of geef ons een belletje!